Kreeka jogurt või Islandi skyr – kumb on parem?

2 minuti lugemine

Ütleme nii, et pole midagi teha. Kes ikka tahab kaalust alla saada ja hiljem eesmärki säilitada, sel tuleb palju õppida. Üks neist on toidupoes pakendite lugemine ja parema valiku tegemine.

Mida aga vaadata? Et saaksid kalori kohta võimalik palju valku. Sest valgud aitavad hoida kõhtu kauem täis. See on oluline nii kaalu langetamise kui säilitamise perioodil.

Kreeka jogurtil ja Kreeka jogurtil on suur vahe

Kui tarbid Alma Kreeka jogurtit, hoiad pakendi peale kokku 150 kalorit ja saad 2 korda rohkem valku. Aga süüa saad ju sama palju!

Tarbides iga päev -500 kalorit ja nädala peale kokku -3500 kalorit võrreldes keha vajadusega, siis väheneb kehakaal -0,5 kg. Nii et selliste vahetuste tegemine iga tootega on nutikas strateegia!

Mida sa veel saad välja vahetada?

Kui sulle meeldib Farmi Kreeka jogurt, lase aga käia! Arvesta aga, et sellest on lihtsam saada rohkem kaloreid, mistõttu saad muid asju vähem süüa.

Samuti annab see kordades vähem valku, aga valgud aitavad kõhtu kauem täis hoida ja on olulised ka lihaste säilitamisel. Lihased jällegi kulutavad energiat ka puhkeolekus.

Neil on väga palju muid plusse, nii et lihaseid sa kindlasti kaalulanguse ajal kaotada ei soovi. Isegi, kui sa täna seda ei teadvusta. Loe ka minu teisi artikleid ja saad paremini teada!

Kaloreid saab aga veel rohkem kokku hoida

Olen tutvustanud Farmi skyri paljudele oma mentiidele. Ja just sel põhjusel, et skyr on Kreeka jogurtiga võrreldes sarnane toode, aga sama koguse juures on võimalik säästa üle 200 kalorit ja saada 3 korda rohkem valku!

Mitmed, kes on kasutanud Kreeka jogurtit, hindavad skyri isegi paremaks, kuid pole varem ise sellise vahetuse peale tulnudki!

Hapukoor saatan, skyr ingel

Kui ma nüüd mõtlen, kuidas ma kunagi paksu maapoisina hapukoort igale poole panin – ahjukartulitele, makaronidele, millele iganes!

Ning ülikoolis tudengina sõin pelmeene rohke hapukoorega! 3 korda rohkem kaloreid kui skyris!

Seetõttu ma kasutan skyri hapukoore asemel – kui panna juurde ürdisoola, saab teha mõnusa dipikastme köögiviljade juurde.

Tihti lisan kirsstomatit ja kurki ning teen vana hea salati nagu kunagi maal. Aga täna kasutan rohke hapukoore asemel hoopis skyri.

Kuna skyri igas poes kahjuks ei müüda, siis valin Alma Kreeka jogurti (või mõne teise, millel on ka head näitajad).

Igatahes maitse mõttes minu jaoks samaväärne, aga näitajad kordades paremad kui saatanast hapukoor!

Talis Tobreluts